Tussenjaar voor- en nadelen – Moet je er een nemen?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Druk bezig met het afwegen van de voor- en nadelen van een tussenjaar om te beslissen of je er een moet nemen?

Na 10 jaar over de hele wereld te hebben gestuiterd, zijn hier enkele van de meest voorkomende voor- en nadelen van het nemen van een tussenjaar die ik heb gehoord – dus om je gerust te stellen en je te helpen de beste beslissing voor je te nemen, laten we ze doornemen…

Pro – Tijd om je passie te koesteren

jailbreak surf inn himmafushi review gids surfen maldiven jailbreaks sultans honkeys lokaal eiland-7Voor mij is een van de grootste voordelen van een tussenjaar het feit dat je heel veel tijd over hebt – en een van de beste dingen die je met je tussenjaar kunt doen, is je hartstochten uitleven.

Voor sommige mensen die met dieren werken in een vrijwilligersasiel, voor anderen zijn het massa’s muziekfestivals of iets daartussenin.

Voor mij ging (en gaat het nog steeds!) over golven najagen en mijn surfvaardigheden verbeteren.

En dat is iets waar je je tijdens je tussenjaar echt op moet concentreren – je passie – niet alleen omdat je het leuk vindt om te doen, maar ook omdat je niet weet waar het je zal brengen!

Con – Het zet je een jaar achter

Een van de meest voorkomende dingen die ik hoor over het nemen van een tussenjaar is “maar zal je niet een jaar achterlopen”.

hoeveel kosten de Malediven hoeveel budget voor Malediven gids luxe resort middenklasse lokaal eiland-5Ik bedoel ja – in theorie kost een jaar reizen je een jaar terug, maar alleen in termen van de standaardmetingen.

Echt, als je erover denkt om een ​​tussenjaar te nemen, zit je al in een mentaliteit waar de gewone levensval – school, universiteit, universiteit, baan, huwelijk, kinderen, met pensioen gaan en sterven – iets is waar je niet echt enthousiast over bent om te tekenen op voor.

En ik neem het je niet kwalijk.

Wat is de echte haast?

Ben je echt zo van plan om je leven te vergelijken met je klasgenoten?

Ben je echt geobsedeerd door een aantal idealistische levensmarkeringen en doelen in plaats van een nieuwe en opwindende droom na te jagen?

Je loopt maar een jaar achter als je de doelpalen van andere mensen gebruikt – doorbreek de mal en volg je eigen regels!

Pro – Leer levensvaardigheden

backpacker budget cash australië maand reizen tussenjaarVoor mij, als mensen vragen naar de voor- en nadelen van een tussenjaar, is een van de grootste dingen die ik persoonlijk uit reizen heb gehaald, de enorme hoeveelheid levensvaardigheden die je snel moet leren.

Dingen zoals planning, tijdregistratie, budgettering, planning – het zijn allemaal belangrijke vaardigheden die u leert en oefent tijdens uw tussenjaarreizen.

Het is een simpele formule – je leert die vaardigheden snel of je verknoeit je reis, verbrandt al je geld na 3 weken en komt thuis.

Dus ja, een tussenjaar nemen zal je een hele reeks broodnodige levensvaardigheden leren die je zullen helpen op je avonturen en ook in het dagelijks leven.

Con – Het kan duur zijn

hoe de Malediven te reizen met een budgetadvies backpackerkosten-1Van alle voor- en nadelen van het tussenjaar is dit zeker de grootste barrière voor de meeste mensen die afwegen of ze er een kunnen nemen.

En ik ga niet liegen – een tussenjaar nemen kan behoorlijk prijzig zijn.

Maar laat dat je niet afschrikken, maak een plan, begin regelmatig met sparen, bezuinig op wat van die luxe en je komt er wel.

Natuurlijk gaat het misschien niet zo snel als je wilt, maar beter later dan nooit toch?

En als je je zorgen maakt over de kosten, ga dan naar enkele van de meer budgetvriendelijke landen om te reizen – je geld zal zeker verder gaan in Thailand, Cambodja, Indonesië en de Filippijnen dan in Australië of Nieuw-Zeeland!

Als je op zoek bent naar wat meer informatie over hoeveel je moet budgetteren voor een avontuur op lange termijn, bekijk dan mijn reisbudgetposts voor een aantal maandelijkse uitsplitsingen.

Pro – Verruim je geest

backpacker reizen vietnam cambodja begroting overzicht azië tussenjaar (2 van 5)Het gezegde luidt: “Het leven is een boek en degenen die niet reizen, lezen alleen de eerste pagina” en het is verdomd waar.

De wereld is een grote, opwindende plek vol ongelooflijke kansen en mensen om elkaar te ontmoeten.

Als je in je eigen land blijft, is er zoveel dat je jezelf niet blootgeeft.

Je leert verschillende perspectieven, praat met mensen die verschillende standpunten hebben, gaat nieuwe levenservaringen op, dompelt je onder in verschillende religies en culturen.

Het lijdt geen twijfel dat reizen je geest zal verruimen – of het nu gaat om het leren van een beetje meer over de wereld of het beleven van een levensveranderende openbaring.

Con – Teruggaan naar studeren/werken kan moeilijk zijn

Als het gaat om de voor- en nadelen van een tussenjaar, is dit waarschijnlijk het meest praktische nadeel van het nemen van een tussenjaar.

Van school naar hogeschool naar universiteit gaan is vrij soepel omdat je een academische instelling hebt en gewend bent aan dat niveau van concentratie en studie.

Het doorbreken van het momentum kan de terugkeer naar studeren wat moeilijker maken en hetzelfde geldt voor de overgang van studeren naar werken.

Na een lange tijd over de hele wereld te hebben gestuiterd en in eilandtijd te leven, kan het een grote aanpassing zijn om terug te keren naar de 9-5 sleur!

Pro – Het geeft je tijd om op te laden

surfen op de Malediven seizoen paradijs beoordeling budget backpacker sur cokes kippen surfkampDe meeste voor- en nadelen van een tussenjaar hebben een tegenargument en als het gaat om ruzie over het feit dat het moeilijk kan zijn om weer aan het werk of studeren te gaan, is het feit dat een tussenjaar je ook de kans biedt om op te laden.

Als je net 10 jaar in het onderwijs hebt gezeten, wil je dan echt meteen in een 40-urige + werkweek duiken?

Een tussenjaar geeft je wat tijd om te relaxen, te ontspannen, op te laden en te hergroeperen.

Er is een reden waarom mensen loopbaanonderbrekingen nemen – ze raken opgebrand – dus geef jezelf wat broodnodige tijd om opnieuw te evalueren waar je bent en waar je wilt zijn.

Con – Je laat je vrienden achter

surfen zuid-afrika kaapstad durban ticket om surftrip te rijden

Onze TTRide-crew – een hele mix!

Een van de eerste lessen die je zult leren als je een tussenjaar neemt, is dat veel mensen het idee leuk vinden om er een te nemen, maar niet veel mensen hebben het gevolg om het te laten gebeuren!

En dit kan betekenen dat je alleen gaat en je vrienden achterlaat.

Het overkwam mij – oorspronkelijk wilden 2 van mijn uni-vrienden met me mee, maar na 6 maanden proberen om iedereen te organiseren, gaf ik het op en boekte ik vluchten voor mezelf!

Het is moeilijk om vrienden achter te laten en je zorgen te maken of je contact houdt en nog steeds vrienden bent. Natuurlijk zullen sommige mensen snel buiten de boot vallen, maar je echte vrienden zullen er altijd zijn.

Bovendien ontmoet je elke dag enorm veel geweldige mensen – van over de hele wereld.

Geloof me, je krijgt meer vrienden dan je verliest.

Pro – Gebruik het om nieuwe vaardigheden op te doen

duiken gili t blauwe marlijn duikenSommige mensen willen in hun tussenjaar elke avond feesten, en dat is prima, het is jouw tijd en geld, dus daar ga ik je niet op veroordelen.

Maar als je je zorgen maakt dat je tussenjaar als verspild wordt beschouwd, of als je familie je opjaagt om te stoppen met het verspillen van je tijd, dan weerhoudt niets je ervan om je tussenjaar te gebruiken om nieuwe vaardigheden op te doen.

Waarom niet leren duiken op Koh Tao, een massagecursus volgen in Noord-Thailand, word een surfinstructeur op Bali of zelfs je TEFL-cursus voltooien en Engels leren in Cambodja?

Er zijn tal van mogelijkheden om nieuwe vaardigheden op te doen tijdens je reizen en een grote impact te hebben op je cv en toekomstige sollicitaties.

Pro & Con – Het kan je richting volledig veranderen

Dit is dus een punt dat aan beide kanten van de voor- en nadelen van een tussenjaar staat – als je er een neemt, kun je je richting volledig veranderen.

top reisblogs om te volgen in 2015 bloggerVoor iemand die al een beetje een levensplan heeft, kan dit een enorme schok zijn en heel erg als een oplichterij worden beschouwd.

Maar als je openstaat voor nieuwe ervaringen en ziet waar het leven je brengt, is het een enorm pluspunt om een ​​tussenjaar te nemen.

Het grootste advies dat ik je kan geven, is om de kansen te omarmen die op je pad komen. Ik ken mensen die in een opwelling hebben leren duiken en nu over de hele wereld werken als duikinstructeur.

Ik ken mensen die helemaal klaar waren om rechten te gaan studeren, de liefde van hun leven hebben ontmoet tijdens hun tussenjaar en zijn geëmigreerd naar een nieuw land!

Heck, ik heb er een genomen en 10 jaar later ben ik nog steeds aan het reizen en heb ik van mijn tussenjaar een bekroonde reisblog gemaakt!

Ja, het kan je richting volledig veranderen – maar ik beschouw dat als meer een pro dan een con!

Dus moet je een tussenjaar nemen?

Als je om mijn persoonlijke kijk op dingen vraagt, dan? JA, neem een ​​tussenjaar als je kunt!

hoeveel kosten de Malediven hoeveel budget voor Malediven gids luxe resort middenklasse lokaal eiland-1-2

Wanneer boek je je vlucht?!

Eerlijk gezegd zijn dit de beste beslissingen die ik in mijn leven heb genomen – het opende allerlei deuren, gaf me een beter perspectief op het leven en gaf me de tijd om hobby’s en alternatieve carrièremogelijkheden na te streven.

En voor de meeste mensen die ik onderweg heb ontmoet, was het de juiste beslissing.

Natuurlijk – het zal nooit voor iedereen de juiste beslissing zijn, maar diep van binnen weet je of dat niet is wat je wilt doen, dus luister naar jezelf.

Maar als je met het idee speelt en vooral het geld kunt sparen om het te realiseren – wat heb je dan echt te verliezen?

Je kunt tenslotte altijd op een vliegtuig terug naar huis springen en verdergaan waar je was gebleven…

Welke andere voor- en nadelen van een tussenjaar weeg je af?

Laat het me weten als je nog andere vragen hebt

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Joostandkiki
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare