REVIEW: GoPro Hero 9 – Moet je upgraden?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Ik gebruik mijn GoPro nu al heel lang voor reizen en de nieuwe GoPro Hero 9 heeft voortgebouwd op de functies en specificaties die elke nieuwe generatie op tafel heeft gebracht.

Dus hoe werkt? de GoPro 9 omgaan in het echte leven? Voor welke nieuwe upgrades moet je enthousiast zijn en het belangrijkste is dat de GoPro Hero 9 de upgrade waard is?

Lees verder voor mijn volledige handen op GoPro Hero 9 review…

Wat is er nieuw aan de Hero 9?

Laten we hier meteen de achtervolging ingaan en de belangrijkste upgrades en extra functies doornemen die de nieuwe GoPro Hero 9 biedt;

 • 5K resolutie (beperkt tot 30FPS)
 • Scherm aan de voorzijde
 • Verlengde levensduur van de batterij (tot 30% meer)
 • Verwijderbare lens
 • 20MP foto’s
 • Gewijzigde vormfactor
 • Hypersmooth en Timewarp 3.0
 • Horizon-nivellering
 • Compatibiliteit met de MAX Lens Media Mod
 • Opgewaardeerde foto’s, HDR en Superphoto
 • Nieuwe modi – inclusief geplande opname, duuropname, achterafmodus en webcam-/streamingmodus

Is 5K een groot probleem?

Een van de grootste dingen die GoPro met de Hero 9 pusht, is dat het de eerste GoPro is die 5K biedt. Dus is dit een groot probleem voor de gemiddelde GoPro-gebruiker en wat betekent het?

gopro hero 9 review reiscamera upgrade backpackerNou, om eerlijk te zijn, voor 99% van de GoPro-gebruikers is filmen in 5K niet iets dat je echt zult doen. Niet alleen zijn de bestandsgroottes behoorlijk groot, maar alleen high-end laptops en computers kunnen het beeldmateriaal daadwerkelijk bewerken – vooral als je een langere bewerking aan het maken bent!

Dat gezegd hebbende, de 5K-sensor maakt wel een paar solide upgrades mogelijk waar iedereen van kan profiteren.

Ten eerste kun je met 5K fotograferen met een hoge resolutie, 14 MP nog steeds – wat super handig zal zijn voor mensen die actiesporten fotograferen. Film gewoon in 5K en haal alle gewenste foto’s tevoorschijn, scroll door frame voor frame, met behulp van de GoPro-app op je telefoon. Makkelijk als.

Niet alleen dat, maar de grotere, krachtigere sensor zal ook extra voordelen bieden aan alle andere modi in de GoPro – inclusief meer dynamisch bereik (kleuren en helderheid voor degenen die dit niet lezen!) alle fotomodi, waardoor de GoPro Hero 9 verreweg de beste GoPro voor foto’s is.

Scherm aan de voorkant = Perfecte GoPro Selfies!

Een van de grootste upgrades voor de meeste GoPro-gebruikers is het scherm aan de voorkant.

gopro hero 9 review reiscamera upgrade backpackerDit stelt je in wezen in staat om je GoPro-selfie-opnames perfect in te kaderen en zal ook een enorm voordeel zijn voor iedereen die een GoPro wil gebruiken om te vloggen.

Hoewel je geen enkele instelling kunt aanpassen met het scherm aan de voorkant (gebruik daarvoor de achterkant of de app), heb je wel de mogelijkheid om het te bekijken als een volledig scherm of een bijgesneden schermweergave. Volledig scherm geeft je een voorbeeld van de hele scène die de GoPro vastlegt, of bijgesneden scherm geeft je een groter beeld (het vult het hele LCD-scherm), maar dan verlies je natuurlijk wat van de dingen aan de zijkanten.

Wat ik echter wel wil melden, is dat ik nogal wat vertraging heb opgemerkt op het scherm aan de voorkant – wat zeker een beetje vervelend zal blijken te zijn! Dat gezegd hebbende, ik heb mijn vingers gekruist dat GoPro dit vrij eenvoudig en snel kan oplossen met een firmware- of software-update.

Maar of je nu video’s of foto’s maakt, dit is echt een geweldige upgrade voor iedereen die zijn GoPro gebruikt voor reizen en zal zeker resulteren in betere beelden.

Verwijderbare lens & MAX Lens Mod

Een van mijn grootste ergernissen met de GoPro Hero 8 was het feit dat de lens deel uitmaakte van het lichaam – in feite was dit een van de meest geklaagde over problemen met de GoPro Hero 8. In wezen betekende het dat je de lens bekraste (wat als je een GoPro aan het testen bent, komt vrij vaak voor) het was niet gemakkelijk te repareren en je moest het terugsturen naar GoPro.

Gelukkig heeft GoPro geluisterd en is de verwijderbare lens teruggekeerd op de GoPro Hero 9!

Naast deze verandering komt de nieuwe GoPro MAX Lens Mod – een 155 ° lens (supergroothoek) die de MAX Hero-modus op de GoPro MAX nabootst.

Dit is echt een geweldige toevoeging voor iedereen die actiesporten en vloggers fotografeert, omdat je hiermee nog meer van een scène kunt vastleggen en ook geweldig is om met camerastukken te praten. Het heeft echter een prijs en de MAX Lens Media Mod-upgrade (gepland voor een lancering in oktober) zal je terugzetten € 99,99 / € 89,99 / € 159,95

Een ander bijkomend voordeel dat het heeft (en is de belangrijkste reden dat ik er een zal pakken) is de horizon-nivelleringsmodus.

Horizon-nivellering

Een ander kenmerk van de GoPro MAX dat de nieuwe GoPro Hero 9 heeft geleend, is de functie Horizon Leveling.

Het doet precies wat het zegt op het blik en stelt automatisch de horizon van je opname waterpas – en biedt zelfs meer stabiliteit dan Hypersmooth 3.0!

Het nadeel is echter een iets meer bijgesneden afbeelding – ongeveer 10% – dus je verliest wat meer van je opname. Met de MAX Lens Media Mod kun je echter ten volle profiteren van deze geweldige tool, zonder iets van je opname te verliezen – dus ik kan zien dat het de go-to-combo is voor vloggers en degenen die een GoPro gebruiken voor reisfoto’s en video.

Nieuwe modi

Naast alle opvallende upgrades, heeft de GoPro Hero 9 ook een aantal nieuwe modi in de mix geïntroduceerd, waardoor hij nog handiger is voor op reis:

Geplande opname

Wil je een zonsopgang vastleggen, maar heb je geen zin om om 4 uur ‘s ochtends op te staan? Welnu, je kunt nu de modus voor het vastleggen van schema’s gebruiken om je GoPro Hero 9 automatisch wakker te maken en te beginnen met fotograferen!

Duur vastleggen

Met duuropname kunt u automatisch opnamen maken gedurende een bepaalde periode – van 30 seconden tot 3 uur.

Achteraf-modus

Ben je het beu om te weinig ruimte op je geheugenkaart te hebben? De modus Achteraf filmt continu op de achtergrond en zodra je op opnemen drukt, slaat het automatisch de laatste 30 seconden aan beeldmateriaal op plus alles wat vooruit gaat. Geweldig voor die spontane momenten en actiefoto’s! Houd er rekening mee dat het nog steeds met dezelfde snelheid door je batterij zal kauwen als normaal opnemen, dus gebruik het op de juiste momenten!

Webcam/streaming-modus

Je kunt je GoPro nu aansluiten op je computer als een groothoek, high-definition webcam en verbeterde streaming-ervaringen op Facebook en Instagram.

Kan ik mijn oude houders gebruiken?

gopro hero 9 review reiscamera upgrade backpackerOmdat de GoPro Hero 9 dezelfde vouwvingers gebruikt als de Hero 8, en deze ook achterwaarts compatibel zijn met alle eerdere GoPro-mounts, past de GoPro Hero 9 inderdaad op je bestaande mounts.

Nou, bijna allemaal!

De gewijzigde vormfactor en toename van de grootte (ja, de GoPro Hero 9 is iets groter dan de Hero 8) alles met betrekking tot de houder in kooistijl moet worden geüpgraded.

Twee opvallende dingen die je opnieuw moet kopen, zijn de Media Mod en de Supersuit/Dive Housing. Ja het origineel GoPro Media Mod (die de meeste mensen pas de afgelopen 6 maanden hebben kunnen kopen) past niet in de Hero 9, dus je moet nog eens $ 79,99 / £ 79,99 / AU $ 129,95 betalen om een ​​nieuwe te krijgen.

Geen game-wisselaar voor de meeste GoPro-gebruikers, maar voor degenen die externe microfoons willen gebruiken, moet je rekening houden met je budget.

De minpunten

Oké, dus ik heb een paar GoPro Hero 9-negatieven aangeroerd – maar laten we mijn belangrijkste grieven ermee uiteenzetten;

 • Moet Media Mod al upgraden
 • Vertraging op het scherm aan de voorzijde
 • Responsiviteit van touchscreen
 • Gebrek aan beschikbaarheid bij lancering voor Media Mods

Ik heb mijn problemen met de Media Mod-upgrades al doorgenomen, maar het andere dat me in verwarring heeft gebracht, is het feit dat zowel de Media Mod als de MAX Lens Mod niet direct beschikbaar zijn bij de lancering.

Ik ben hier misschien een beetje ongeduldig, maar gezien de ENORME vertraging in de Media Mods met de lancering van Hero 8, ben ik een beetje twijfelachtig over hoe snel ik zal kunnen profiteren van de volledige functieset die de Hero 9 belooft. Dus dat is iets om in gedachten te houden, vooral als je al een Hero 8 hebt uitgerust met de gewenste mods.

Vanuit het oogpunt van de gebruiker is de vertraging op het scherm aan de voorzijde zeker een ergernis en een onvolkomenheid. Het verbaast me dat het niet voor de lancering was verholpen.

Hetzelfde geldt ook voor het reactievermogen van het aanraakscherm, dat erg wisselvallig lijkt. Ik moet er nog achter komen of GoPro de manier heeft veranderd waarop je ze zou moeten gebruiken (blijven aanraken), maar dat is behoorlijk frustrerend. Vreemd genoeg is het bij gebruik van de GoPro in het water eigenlijk meer responsief dan eerdere GoPro’s… zoek die maar eens uit!

Ik hoop echter dat beide relatief snel kunnen (en belangrijker nog, ZULLEN worden) worden opgelost met een software-/firmware-update.

Hero 9-prijzen

Dus wat kost de GoPro Hero 9?

Welnu, de lanceringsprijs van de Hero 9 is iets hoger dan die van de Hero 8, en kost $ 449,99 / £ 429,99 / AU $ 699,95.

Dat gezegd hebbende, GoPro heeft ook een behoorlijk epische lanceringsdeal als je het bundelt met een GoPro-abonnement (dat vroeger bekend stond als GoPro Plus) en het kost je dan alleen € 349,99 / £ 329,99 / € 559,95 – dus een behoorlijk forse besparing.

Dit is echter alleen beschikbaar als een direct handelen via GoPro.

Je bespaart niet alleen een stuk op de camera, maar de toevoeging van een GoPro-abonnement (meestal US $ 50 / £ 50 / AU $ 69,99) geeft je ook tot 50% korting op accessoires (inclusief de nieuwe Media Mod en MAX Lens Mod) voor de jaar, onbeperkte cloudopslag en tot 2 cameravervangingen per jaar!

Een vrij zoete deal allround.

Klik hier voor meer info en om te kopen

Moet je upgraden?

Van Hero 6 en lager – JA

Als je nog steeds een GoPro Hero 6 of lager rockt, zul je een ENORM verschil merken bij het upgraden naar de GoPro Hero 9. Hypersmooth alleen is de moeite waard en het nieuwe scherm aan de voorzijde zal het gebruik van je GoPro ook veel gemakkelijker maken.

Dat gezegd hebbende, als je een beperkt budget hebt, zijn de lagere prijspunten van zowel de Hero 7 als Hero 8 ook het overwegen waard.

Van Hero 7 – Waarschijnlijk

Heb je een Hero 7 – nou, dingen beginnen een beetje moeilijker te worden! Hypersmooth 3.0 tilt alle stabiele goedheid van de Hero 7 naar een hoger niveau en stelt je in staat om het in alle resoluties en framesnelheden te gebruiken, wat voor veel mensen een groot probleem is en de belangrijkste reden waarom veel mensen een upgrade naar de Hero hebben uitgevoerd 8.

En het naar voren gerichte scherm is ook het andere grote ding om te overwegen – als je wilt vloggen met je GoPro, is dat in combinatie met de Media Mod een goede reden om te upgraden.

Van Hero 8 – Misschien

Hmmm hier wordt het echt krap! Als je de GoPro Hero 8 al hebt en het scherm aan de voorkant is geen game-wisselaar voor jou, dan zou ik waarschijnlijk stil blijven zitten.

Als je echter in 5K fotografeert, het naar voren gerichte scherm of de horizon-nivellering tools zijn waarvan je echt wilt profiteren, koop dan je Hero 9-upgrade!

Zou ik de Hero 9 aanbevelen?

gopro hero 9 review reiscamera upgrade backpackerOndanks dat de GoPro Hero 9 is niet de perfecte GoPro (ik hoopte echt op 4K @ 120FPS of misschien een ingebouwde 3,5 mm microfoonaansluiting), het is nog steeds gemakkelijk de beste GoPro die ze ooit hebben gebouwd.

Het brengt niet alleen een aantal geweldige nieuwe functies en specificaties, maar de terugschakeling naar een verwijderbare lens laat zien dat GoPro leert van hun fouten en ook van wat klanten willen. Ja, toegegeven, dit is waarschijnlijk te wijten aan de MAX Lens Mod-add-on en het dwingen van Hero 8-gebruikers om te upgraden om hiervan te profiteren, maar we zouden graag denken dat ze ook luisteren!

Het is ook best geweldig dat ze enkele van de krachtige functies van de GoPro MAX (zowel het scherm aan de voorkant als de Horizon Leveling-functie) ook aanpassen aan het standaard GoPro-assortiment.

Over het algemeen is de GoPro Hero 9 op dit moment gemakkelijk de beste GoPro voor op reis en een enorme krachtpatser voor veel videografen, vloggers en fotografen die er zijn.

Dezelfde robuuste, betrouwbare GoPro die je kent en waar je van houdt, met een aantal epische nieuwe toevoegingen!

Klik hier voor meer info en om te kopen

Upgrade je naar de GoPro Hero 9?

Over welke functies ben je het meest enthousiast?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Joostandkiki
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare