Ultieme richting bergvest recensie 5.0

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Ultimate Direction Mountain Vest 5.0 Review
De Ultimate Direction Mountain Vest 5.0 is de nieuwste versie van UD van hun middelzware hardlooprugzak voor de bergen. Met een opslagcapaciteit van 13,4 liter en tot 4 liter hydratatie is de Mountain Vest 5.0 een uitstekende keuze voor langere, eendaagse en ultralichte trailavonturen. En omdat hij zo licht is, doet hij het net zo goed op straat voor langere runs als je wat water, brandstof en een extra laag mee wilt nemen.

Specificaties in één oogopslag

  • Volume: 13.4L / 818in3
  • Gewicht (zonder flessen): 230g / 8.1oz
  • Beveiligde zakken: 4 “
  • Hydratatie: 2 flessen van 500 ml meegeleverd (ook compatibel met een hydratatiereservoir van 2-3 liter)
  • Materialen: Flex Mono Mesh, MicroMono Mesh, 20D Nylon 66 sil/pu, 4-way stretch nylon/elastaan ​​met micro-rip

Ergonomie en opberging van het vest

Het Mountain Vest 5.0 is duidelijk ontworpen met het oog op toegankelijkheid onderweg. De meeste zakken en functies beschikbaar hebben zonder de rugzak te hoeven verwijderen, is een geweldige manier om tijd en energie te besparen tijdens het hardlopen op het parcours. Dit bespaart niet alleen energie, maar hydrateren en tanken zijn ook nodig om je energieniveau op peil te houden voor een lange dag op de trail. Je hoeft je geen zorgen te maken over het stoppen voor een drankje of een snack, waardoor het veel eenvoudiger is om je lichaam te krijgen wat het nodig heeft om door te gaan.

De Mountain Vest 5.0 kon ongelooflijk goed een run op de 18-mijls Presidential Traverse in de Witte Bergen aan.  Met voldoende capaciteit om al mijn benodigdheden te dragen en ultiem comfort, was ik erg blij met hoe goed het presteerde
De Mountain Vest 5.0 kon ongelooflijk goed een run op de 18-mijls Presidential Traverse in de Witte Bergen aan. Met voldoende capaciteit om al mijn benodigdheden te dragen en ultiem comfort, was ik erg blij met hoe goed het presteerde

Dit peloton kon ongelooflijk goed een run op de 18-mijls Presidential Traverse in de Witte Bergen aan. Met voldoende capaciteit om al mijn benodigdheden te dragen en ultiem comfort, was ik erg blij met hoe goed het presteerde..jpg

Op de voorkant van de rugzak bevinden zich twee cinch-vakken voor de meegeleverde opvouwbare waterflessen. Ze zijn goed geplaatst om gemakkelijk een drankje te pakken, hoewel het lastig is om ze af te drogen en te drinken bij iets meer dan een stevige wandeling op een vlakke ondergrond. Probeer sneller te gaan, of voeg wat technisch terrein toe, en het wordt bijna onmogelijk om iets te drinken. Aan de voorkant van elk waterflesvak zitten twee rekbare vakken die perfect zijn voor kleine snacks en hun wikkels als je klaar bent.

Boven de waterflessen op elke schouder bevinden zich kleine zakjes met klittenband die goed zijn voor lippenbalsem en andere kleine benodigdheden, maar niet veel anders. Persoonlijk moet ik voorzichtig zijn met wat ik in deze zakken stop, omdat hardere items de neiging hebben om tegen mijn sleutelbeen te drukken. Ook bevestigd aan de linkerschouder is er een ingebouwde fluit, in geval van nood.

Onder de waterflessen, waar de riem opnieuw wordt aangesloten op de rugzak onder je armen, zit aan elke kant een zak; een die ritst en een die dat niet doet. De zak die ritst, is bedoeld om compatibel te zijn met een telefoon, en mijn iPhone 7 past zeker geen probleem. Houd er rekening mee dat de zak onder je arm zit, dus op warme en vochtige dagen is de telefoon niet goed beschermd tegen zweet en vocht. Het wordt altijd aanbevolen om uw apparaat in een waterdichte hoes of droge tas te bewaren wanneer u op avontuur gaat.

Het hoofdcompartiment van de MV5 is groot en goed ontworpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke contouren van uw bovenrug om het gewicht zo dicht mogelijk bij uw midden te houden.
Het hoofdcompartiment van de MV5 is groot en goed ontworpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke contouren van uw bovenrug om het gewicht zo dicht mogelijk bij uw midden te houden.

De zak aan de andere kant is even groot, alleen zonder rits, en zou waarschijnlijk een plaats zijn voor extra snacks, een buff, een paar handschoenvoeringen of zelfs een kleine kaart. Omdat het een rekbare zak is, kan er echt veel meer in deze zak dan je zou verwachten. De opening is ook zo ontworpen dat de inhoud er niet uit kan lopen. Houd er echter rekening mee dat wat je ook in deze zak stopt, tegen je ribben kan drukken, dus het is het beste om zachte samendrukbare items te gebruiken.

Tot slot vind je aan de voorkant nog enkele handige opzetstukken voor wie graag trekkingstokken gebruikt. Trekkingstokken kunnen erg handig zijn bij het maken van steile beklimmingen, omdat je je bovenlichaam efficiënter kunt gebruiken om jezelf omhoog te trekken, maar als het pad te technisch begint te worden, of als je een weggedeelte bereikt, kunnen de stokken beginnen binnen te komen de weg, en het is leuk om ze weg te kunnen bergen. Het is belangrijk op te merken dat deze functie eigenlijk alleen compatibel is met trekkingstokken die tot 15 of 16 inch kunnen worden ingeklapt, terwijl standaardstokken die slechts tot 24 of 25 inch kunnen worden ingeklapt eigenlijk een beetje te omslachtig en onhandig zijn om goed te passen.

Al deze opbergruimte aan de voorkant maakt de toegang tot de inhoud van je rugzak zo veel efficiënter, en je zult waarschijnlijk merken dat je in de meeste gevallen niet hoeft te stoppen om je tas te verwijderen om een ​​snack te pakken of je handschoenen uit te trekken. Op een lange dag hardlopen in de bergen zal dit waarschijnlijk een groot verschil maken voor je zelfzorggewoonten.

Aan de achterkant van het vest bevindt zich een groot ritsvak dat u toegang geeft tot het hoofdopbergvak. Hier kun je de spullen opslaan die je misschien niet zo vaak nodig hebt. Persoonlijk bewaar ik hier graag een extra laag, EHBO-doos en een extra energiereep. In deze zak is ook een kleinere binnenzak met rits te vinden waar ik mijn hoofdlamp in bewaar.

Het drinksysteem voor dit pakket is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.  Ik zou willen dat de rugzak een manier had om de drinktrechter vast te zetten, anders dan hem onder de borstband te stoppen.
Het drinksysteem voor dit pakket is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Ik zou willen dat de rugzak een manier had om de drinktrechter vast te zetten, anders dan hem onder de borstband te stoppen.

Helemaal aan de achterkant van de rugzak bevindt zich een groot, rekbaar, open gaasvak met elastisch net voor extra veiligheid en opslag. Dit compartiment is geschikt voor tractieapparaten (microspikes of stijgijzers), een regenjas of andere lagen. Het bungee-net is geweldig voor alle natte lagen die je in de open lucht wilt drogen en tegelijkertijd veilig wilt houden.

Vest hydratatie

Hydrateren met het Mountain Vest 5.0 is vrij eenvoudig met twee hoofdopties die samen kunnen worden gebruikt. Het meest opvallend is het paar opvouwbare waterflessen, elk met ~ 500 ml water, die mooi in hun respectievelijke zakken passen, één op elke schouderriem.

Ook is er aan de achterzijde een ingebouwd vak voor een waterreservoir dat minimaal 2 liter water kan bevatten (niet meegeleverd). Met een bijbehorende opening voor de buis is de opzet eenvoudig en staat los van het hoofdcompartiment, zodat je niet per se alles uit je tas hoeft te halen als je stopt voor een vulling, en er is weinig anders in de weg om je druk te maken met.

Van eerdere versies heeft Ultimate Direction de lussen op de schouderbanden verwijderd die bedoeld zijn om de buis aan de voorkant van het vest te bevestigen, wat niet erg is, hoewel het betekent dat je de buis altijd in je borstriemen moet houden om te voorkomen dat hij flopt terug over je schouder. Ik heb de beslissing om af te zien van die lussen niet helemaal begrepen, omdat het de mogelijkheid om bepaalde functies van de tas te gebruiken belemmert, zonder veel voordeel behalve misschien een halve gram minder stof.

De extra haken aan de buitenkant van de rugzak zijn ideaal om de inhoud dicht bij je rug te bevestigen.
De extra haken aan de buitenkant van de rugzak zijn ideaal om de inhoud dicht bij je rug te bevestigen.

Bergvest 5.0 Maatvoering

Het Mountain Vest 5.0 is supercomfortabel en als het goed verpakt is, kun je nauwelijks zien dat het er is. Een van de belangrijkste voordelen van het vest is dat het gewicht wordt gebalanceerd tussen de voor- en achterkant van uw romp, de verdeling van de belasting op uw schouders wordt gecentreerd en uw evenwichtspunt in een meer natuurlijke positie wordt gebracht.

Net als alle andere rugzakken, moet hij goed worden verpakt om te profiteren van het ontwerp, en een gelijkmatige verdeling van het gewicht tussen elke schouderriem, en van voor naar achter, zal de sleutel zijn voor comfort.

De pakketaanpassingen zijn ook goed ontworpen, waarbij de borstbanden verstelbaar zijn langs een schuifrailsysteem, zodat u kunt kiezen waar op uw borst de banden zullen rusten. De cinch in de onderrug helpt de tas naar je onderrug te vormen, houdt hem goed vast en voorkomt dat de inhoud rondstuitert tijdens het rennen.

Het pakket is ook verkrijgbaar in maten van klein tot extra groot, waarbij de maattabel een totale pasvorm laat zien op 23-52 inch, gemeten rond de basis van de ribbenkast.

Een kenmerk van deze tas die ik erg leuk vond in zowel de Mountain Vest 4.0- als de Mountain Vest 5.0-modellen zijn de haken aan de buitenkant van de hoofdachterzak die de omslag van het bungee-net verlengen en het waterreservoir beter vastzetten als je heb niet veel van iets in de achterzakken. Dit helpt om te voorkomen dat het reservoir rondstuitert en hinderlijk is.

Vergelijking van hardloopvesten en drinkrugzakken

Met de verscheidenheid aan vakken aan de voorkant van de MV5 kunnen alle items die je binnen handbereik wilt houden gemakkelijk een plek vinden om te worden beveiligd voor je avontuur.
Met de verscheidenheid aan vakken aan de voorkant van de MV5 kunnen alle items die je binnen handbereik wilt houden gemakkelijk een plek vinden om te worden beveiligd voor je avontuur.

Aanbeveling

Het Ultimate Direction Mountain Vest 5.0 is ideaal voor iemand die op zoek is naar een ultralicht alternatief voor hun dagrugzak om te gebruiken voor dagtochten van 6-12 uur en ik zou het zeker aanraden. Met zijn gebruiksvriendelijke en toegankelijke voorvakken, een redelijke capaciteit voor het passen van uw benodigdheden, samen met een gezonde hoeveelheid water, is deze rugzak zeer geschikt voor de taak. Dat gezegd hebbende, heb je vrijwel zeker andere ultralichte uitrusting nodig (regenjassen, handschoenen, trekkingstokken, enz.) om te passen bij de opslagcapaciteit en constructie van deze rugzak. Grote, volumineuze of zware items zullen het waarschijnlijk niet snijden en kunnen overmatige slijtage van de naden veroorzaken.

Openbaarmaking: de auteur is eigenaar van dit product.

Comfort

Gewicht

Oponthoud

Functies

Verstelbaarheid

Maatvoering

Duurzaamheid

Superieur vestpakket

Het Mountain Vest 5.0 is supercomfortabel en als het goed verpakt is, kun je nauwelijks zien dat het er is. Een van de belangrijkste voordelen van het vest is dat het gewicht wordt gebalanceerd tussen de voor- en achterkant van uw romp, de verdeling van de belasting op uw schouders wordt gecentreerd en uw evenwichtspunt in een meer natuurlijke positie wordt gebracht.

Winkel nu

Opmerking van de uitgever: Als je overweegt uitrusting te kopen die we hebben beoordeeld of aanbevolen op SectionHiker, kun je ons daarbij helpen. Klik gewoon op een van de bovenstaande verkoperslinks en als u een aankoop doet, kunnen we (maar niet altijd) een klein percentage van de transactie ontvangen. De kosten van het product zijn voor jou hetzelfde, maar dit helpt ons om ongesponsorde en onafhankelijke uitrustingsreviews, veelgestelde vragen voor beginners en gratis wandelgidsen te blijven testen en schrijven. Bedankt en we waarderen uw steun!

Nico Dubois Nico Dubois is een bergliefhebber die niet al te kieskeurig is over hoe hij zijn kilometers maakt. Trailrunning, backpacken, skiën, dagtochten en alle andere door mensen aangedreven verkenningen waarvan hij kan genieten, is voldoende. Hij bracht zijn tienerjaren door met wandelen over de Adirondack 46ers en Hundred Highest met zijn gezin, en begon uiteindelijk met het begeleiden van backpacktochten voor jongeren in 2013. Dit omvatte een 34-daagse reis met middelbare scholieren, waar hij opnieuw de Adirondack 46 voltooide, de cirkel rond van zijn jeugd. Nu brengt hij zijn tijd door als backpackgids en fotograaf in de Whites, backcountry skiën in de winter en lente, en lange dagen op het parcours in de zomer en herfst.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Joostandkiki
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare