Wijzigingen werkvakantievisum Australië – wat u moet weten!

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Een jaar lang naar beneden gaan op een werkvakantievisum voor Australië is een beetje een recht van doorgang voor veel reizigers, vooral die uit het VK.

De aantrekkingskracht van zonnige stranden, solide werklonen en een heleboel avonturen is moeilijk te weerstaan!

Als onderdeel van de handelsovereenkomsten na de Brexit (saai, ik weet het, maar het wordt spannender, dat beloof ik!) hebben het VK en Australië een aantal epische nieuwe wijzigingen voorgesteld in het Australische werkvakantieschema, waardoor Oz de perfecte ontsnapping zou kunnen zijn voor uw post-COVID ontsnappen!

Dus wat is de nieuwe deal met het nemen van een werkvakantie in Australië?

Leeftijdsverhoging – tot 35

Een van de eerste grote veranderingen aan het werkvakantievisum voor Australië is een leeftijdsverhoging. Tot nu toe had je tot je 30e verjaardag om je aan te melden, waarbij de laatste keer dat je Australië binnenkwam de dag voor je 31e verjaardag was.

Het lijkt erop dat ze deze leeftijdsgrens nu verhogen naar 35 – waardoor je nog 5 jaar hebt om mee te spelen en de deur weer opengaat voor degenen die misschien dachten dat ze het al gemist hadden!

3 jaar visum

Momenteel kunnen Britten meteen een Australië Working Holiday-visum voor 12 maanden krijgen, dat kan worden verlengd tot 3 of zelfs 3 jaar.

De nieuwe optie voor een werkvakantievisum voor Australië lijkt dit in de loop van de tijd te veranderen, zodat je vanaf het begin 3 jaar de tijd hebt.

Dat betekent natuurlijk drie keer zoveel plezier en avontuur – gelukkige dagen!

Het einde van het boerenwerk?

Een van de grootste opschuddingen moet echter het einde zijn van het verplichte werk op de boerderij als onderdeel van uw visumverlenging. Als u momenteel het visum voor het 2e of 3e jaar wilde ontgrendelen, moest u minimaal 88 dagen op het platteland / op de boerderij werken.

Nu is hier al jaren veel kritiek op.

Niet alleen omdat Ausies geen vergelijkbare beperkingen hebben op hun visa in het VK, maar ook omdat de Australische landbouwindustrie een erg slechte reputatie heeft om te profiteren van de regel voor het werk op de boerderij.

Vreselijke beloning, vreselijke werkomstandigheden en een aantal zeer slechte ervaringen – het was echt wisselvallig of je geluk zou hebben op een epische boerderijplaatsing of dat je uiteindelijk als slavenarbeid zou worden behandeld.

Het einde van de regel voor het werk op de boerderij voor uw Aussie-visum is een zeer welkome!

Boek uw vlucht echter nog niet!

Hoe opwindend deze veranderingen ook zijn, ze zijn er nog niet helemaal 100% en het officiële beleid moet nog worden bevestigd.

Toch – het feit dat deze chats zijn gehouden en de voorgestelde wijzigingen openbaar zijn gemaakt, is een enorme stap in de goede richting, vooral voor degenen die het hebben gemist vanwege de leeftijdsbeperkingen!

Vingers gekruist, alles gaat door zoals besproken (en we zullen deze pagina bijwerken naarmate de zaken vorderen!) Dus wanneer de grenzen weer opengaan (Australië is momenteel sowieso gesloten voor internationale aankomsten!) Werkvakantievisum Australië!

Dus boek nog geen vlucht, maar het kan geen kwaad om wat planning op gang te brengen, zodat je voorbereid bent als alles groen verlicht wordt!

Update juni 2022 – Wat is er bevestigd?

Volgens de officiële aankondiging op 22 juni (die je hier kunt lezen) weten we nu een paar dingen zeker:

  1. Vanaf 8 mei 2021 mogen WHM’s die werkzaam zijn in de toerisme- en horecasector overal in Australië nu maximaal 12 maanden bij dezelfde werkgever of organisatie werken (voorheen was dit niet toegestaan ​​of moest er een uitzondering worden aangevraagd)
  2. Vanaf 22 juni 2021 kunnen werkzaamheden in de toerisme- en horecasector in het noorden, afgelegen of zeer afgelegen Australië ook worden geteld als gespecificeerd werk om in aanmerking te komen voor een tweede of derde werkvakantievisum.
  3. ​Deze optie is beschikbaar voor aanvragen voor een werkvakantievisum die vanaf maart 2022 worden ingediend.

Het is duidelijk dat de verandering in het werk op de boerderij de grootste (en beste verandering!) is die we al een tijdje hebben gezien in het werkvakantievisumprogramma.

De verklaringen van aanvragen van maart 2022 zijn ook de eerste vermelding van eventuele vaste gegevens voor nieuwe visumaanvragen. Het zou kunnen duiden op een mogelijke heropeningsdatum voor Australië (vingers gekruist), maar het kan ook gewoon een formele datum zijn wanneer de bovenstaande wijzigingen van kracht worden voor nieuwe visa.

Hoe dan ook – het is een goede stap voorwaarts voor degenen die een jaar werken en reizen in Australië op het oog hebben!

Plant u binnenkort een werkvakantievisum voor Australië?

Wil je iets weten?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Joostandkiki
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare